spot_img
HomeAutoModenas ZX-25R SE - harga rasmi didedahkan, RM34k - paultan.org | The...

Modenas ZX-25R SE – harga rasmi didedahkan, RM34k – paultan.org | The Global Today

Anak syarikat Modenas, Edaran Modenas Sdn Bhd (EMOS) hari ini akhirnya mendedahkan harga rasmi untuk salah satu versi Ninja ZX-25R yang dibawa ke Malaysia, iaitu SE. Ia dijual pada harga RM33,900 tidak termasuk insurans, dengan pilihan dua warna iaitu Lime Inexperienced/Ebony atau Metallic Matte Graphenesteel Gray/Ebony.

Perbezaan versi SE dengan RR yang akan tiba seterusnya adalah ia cuma menggunakan suspensi yang terdiri daripada fork hadapan SFF-BP 37 mm dan monoshock biasa dengan sekadar larasan pra beban, sementara RR pula dinaik taraf dengan fork Showa SFF-BP 37 mm dengan pelarasan pra beban, monoshock Showa BFRC dengan pelarasan pra beban dan mampatan, serta grafik inspirasi daripada pasukan lumba KRT.

Kelengkapan lain adalah sama sahaja, bermula dengan enjin iaitu unit empat silinder DOHC 249.8 cc, bersama padanan transmisi enam kelajuan, mampu menghasilkan kuasa 46 hp pada 15,500 rpm dan tork 22 Nm pada 12,500 rpm. Untuk menyesuaikan karekter motosikal dengan tunggangan, pengguna disediakan dengan dua mod kuasa iaitu Full atau Low.

Modenas ZX-25R SE – harga rasmi didedahkan, RM34k

Selain daripada itu, mannequin sports activities ini juga dilengkapi dengan sistem kawalan cengkaman KTRC, ABS dual-channel, quickshifter serta panel instrumen TFT berwarna penuh. Brek pula menggunakan tetapan cakera tunggal 310 mm dengan angkup empat piston di hadapan dan cakera 220 mm dengan angkup satu piston di belakang.

Perincian lain ZX-25R SE adalah termasuk lampu hadapan dan belakang LED, tangki bahan api 15 liter, berat 184 kg, rim 17 inci dengan tayar 110/70 di hadapan dan 150/60 di belakang serta klac jenis slip & help. Jaminan yang diberikan adalah dua tahun tanpa had batuan.

GALERI: Kawasaki Ninja ZX-25R ABS SE 2023 pasaran Indonesia

GALERI: Kawasaki Ninja ZX-25RR 2023 pasaran Indonesia

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.


#Modenas #ZX25R #harga #rasmi #didedahkan #RM34k #paultan.org

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Skip to toolbar